Nezgodno zavarovanje – primerjava in izračun

Potrebujete nezgodno zavarovanje zase, svoje otroke ali celo družino?

Tukaj najdete informacije za nezgodna zavarovanja, primerjate ponudbo in si naročite brezplačen informativni izračun. Tako boste lahko primerjali cene in se odločili za najbolj primerno nezgodno zavarovanje.

Informativni izračun za nezgodno zavarovanje

  Za izračun izpolnite spodnje podatke

  1. Kakšno nezgodno zavarovanje želite?
  DružinskoIndividualno, otrok, motoristiPartnersko
  2. Kakšna kritja želite?
  Izberite zavarovalno vsoto za kritja, ki jih želite.
  Trajna invalidnost:

  Nezgodna smrt:

  Bolnišnični dan:

  Za nadaljevanje pritisnite gumb Naprej.

  3. Vpišite zavarovane osebe
  Vpišite ime in priimek, datum rojstva in poklic/delo, ki ga oseba opravlja za VSE osebe, ki jih želite zavarovati.

  4. Kontaktni podatki
  Vpišite vaše podatke, da vam pošljemo izračun.

  Preverite podatke in pritisnite Pošlji.

  Nezgodno zavarovanje že od 45€ na leto

  Cena za nezgodno zavarovanje je odvisna od kritij, ki so vključena v zavarovanje. Tisti, ki v tem trenutku ne potrebujejo visokih kritij, a bi vseeno želeli imeti sklenjeno nezgodno zavarovanje, je minimalna premija samo 45€ na leto.

  Vse vseh primerih govorimo o kritju 24 ur na dan po celem svetu.

  Izpolnite informativni izračun zgoraj in pripravili vam bomo ceno. V kolikor bi bila v tem trenutku cena za vas nekoliko previsoka, vam lahko znižamo kritja vse do cene 45€ na leto.

  Vse informacije o nezgodnem zavarovanju

  Nezgodno zavarovanje lahko zajema različna kritja in rizike. V preteklosti so bila običajna samo 4 kritja:

  1. nezgodna smrt
  2. trajna invalidnost
  3. bolnišnični dan
  4. dnevno nadomestilo

  Nezgodna smrt

  Nezgodna smrt pomeni izplačilo zavarovalnine v primeru smrti zaradi nezgode, ne glede ali se je to zgodilo doma, v prostem času ali v službi. Tukaj se lahko določena nezgodna zavarovanja razlikujejo, saj nekatera ne veljajo 24 na dan.

  Trajna invalidnost

  Trajna invalidnost pomeni izplačilo denarja v primeru nezgode, ki nam je pustila trajno invalidnost. Izplačilo je odvisno od procenta invalidnosti. Pri tej postavki je zelo pomembno, da sklenemo nezgodno zavarovanje, ki ima progresivno rast zavarovalne vsote v primeru višjih procentov invalidnosti. Tako lahko dobimo v primeru 100% invalidnosti tudi 4x izplačilo dogovorjene zavarovalne vsote.

  V primeru večje nezgode, kjer je lahko posledica tudi trajna invalidnost, bomo imeli veliko stroškov s prilagoditvijo življenja.

  Pomislite kaj vse bi morali spremeniti, če bi pristali na invalidskem vozičku:

  • dostop do hiše ali stanovanja
  • prilagoditev avtomobila
  • nekateri svojega obstoječega dela več ne bi mogli opravljati

  Vse te spremembe so povezave z večjimi stroški, a so ob takšni nezgodni skoraj nujni.

  Zaradi tega pri nezgodnem zavarovanju najbolj poudarjamo visoko zavarovalno vsoto za trajno invalidnost.

  V informativnem izračunu lahko izberete ZV do 75.000€. Pomembno je tudi, da se izplačilo za invalidnost izplačuje progresivno.

  Nezgodno zavarovanje

  Ostala kritja pri nezgodnem zavarovanju

  Bolnišnični dan pomeni izplačilo zavarovalnine v primeru zdravljenja v bolnici zaradi nezgode. Običajno velja za Slovenijo in tujino (nekatere zavarovalnice imajo višje izplačilo v primeru zdravljenja v tujini).

  Dnevno nadomestilo predstavlja izplačilo denarja v primeru, da smo zaradi nezgode odsotni od dela. Običajno se pojavlja omejitev pri izplačilu osebam, ki so bile v času nezgode nezaposlene.

  V zadnjem času se pojavljajo nova kritja, ki jih je možno zavarovati v sklopu nezgodnega zavarovanja. To različne možnosti rente v primeru trajne invalidnosti, ki so lahko za časovno omejeno obdobje ali doživljenjske. Prav tako se lahko zavarujemo za primer zloma kosti.

  Če vas zanima cena za nezgodno zavarovanje, izpolnite obrazec, ki ga najdete zgoraj in pripravili vam bomo izračun. Upoštevali bomo podatke, ki jih boste vpisali in tudi naša priporočila.

  Priporočamo zelo visoko zavarovalno vsoto pri trajni invalidnosti in v primeru, da imate od sebe odvisne osebe tudi zavarovanje za primer nezgodne smrti. Zavarovanje za primer dnevne odškodnne ne priporočamo.

  Družinsko zavarovanje

  Izkoristite ugodnosti in prednosti, ki jih nudi to zavarovanje in na eni polici združite visoka kritja za vse družinske člane. S sklenitvijo družinskega zavarovanja prihranite tudi pri premiji v primerjavi s sklenitvijo posameznihi zavarovanj.

  Vse informacije najdete na Družinsko nezgodno zavarovanje.

  Zavarovanje otrok

  Nezgodno zavarovanje otrok je zelo pomembno, na žalost pa se večina odloči na hitro, ko v začetku šolskega leta prejme eno izmed ponudb zavarovalnice.

  Preverite na kaj je potrebno biti pozoren pri tem nezgodnem zavarovanju, da bi bila kritja dobra, cena pa ne bi bila previsoka. Lahko se zgodi, da plačujemo za kritja, ki nam ne bodo kaj dosti koristila.

  Več info na Nezgodno zavarovanje otrok, kjer si lahko naročite tudi izračun.

  Sklenitev zavarovanja preko spleta

  Tudi pri nas vam omogočamo sklenitev nezgodnega zavarovanja preko spleta, brez osebne prisotnosti. Ko vam ponudba popolnoma ustraza in smo vam odgovorili na vsa vprašanja, vam jo pošljemo na email ali jo podpišete s pomočjo oddaljenega podpisa. Lahko pa vam jo pošljemo tudi po normalni pošti.

  Na to temo smo napisali tudi članek, da ne bi sklenili napačnega zavarovanja. Preberite na Sklenitev nezgodnega zavarovanja preko spleta.

  Zavarovalnice za nezgodna zavarovanja

  Nezgodna zavarovanja veljajo za eno izmed najbolj razširjenih zavarovanj, saj ga lahko sklenete pri vseh zavarovalnicah, ki delujejo v Sloveniji.

  Med njih sodijo:

  • Zavarovalnica Grawe
  • Generali zavarovalnica
  • Zavarovalnica Sava
  • Triglav zavarovalnica
  • Allianz
  • Merkur zavarovalnica
  • Vzajemna
  • Zavarovalnica Wiener Stadtische

  Glede na to, da ima vsaka izmed njih v ponudbi več kot eno obliko nezgodnega zavarovanja, je potrebna bolj podrobna primerjava in predstavitev.

  Za začetek si lahko naročite informativni izračun in nam sporočite vaše želje glede kritij, ki jih želite imeti priključene in druge podrobnosti. Zavarovalna vsota nezgodne smrti naj bo visoka v primeru, da imamo od sebe odvisne osebe (otroci, zakonski partner).

  Visoka zavarovalna vsota za primer trajne invalidnosti pa vam omogoča finančno varnost v primeru večje nesreče, ki bi kot posledico imela invalidnost.

  Po prejetem izračunu se lahko obrnete na nas za razlago posameznih kritij ali splošnih pogojev oz. prilagoditev informativnega izračuna. Za naročilo brezplačnega izračuna kliknite na spodnji gumb.

  Izpolnite izračun tukaj