Nezgodno zavarovanje otrok

Nezgodno zavarovanje otrok je eno izmed najbolj razširjenih zavarovanje, pa vendar moramo biti pri njegovem sklepanju pazljivi.

Tukaj najdete nekaj nasvetov za sklenitev dobrega nezgodnega zavarovanja otrok in povezavo na informativni izračun, da lahko preverite ceno.

Brezplačen izračun zavarovanja

Otroci so zaradi svoje razigranosti podvrženi enakim nevarnostim kot odrasli, trajne posledice nezgode pa lahko imajo veliko vpiv na njihovo celotno življenje.

Najpomembnejše kritje pri nezgodnem zavarovanju otrok

Kot pri odraslih, tudi pri otrocih priporočamo čim večjo zavarovalno vsoto za trajno invalidnost.

V primeru, da je posledica otrokove nezgode trajna invalidnost, bo skozi njegovo življenje potrebnih veliko stroškov in prilagoditev, da bo lahko živel čim bolj normalno življenje.

Pri sklenitvi zavarovanja vam tako priporočamo, da poskrbite za visoko zavarovalno vsoto za trajno invalidnost. Rast izplačila pa mora biti prograsivna z višino invalidnosti. Priporočamo nezgodna zavarovanja, ki imajo izplačilo v primeru 100% invalidnosti 4-kratnik dogovorjene zavarovalne vsote ali več.

Dodatno je smiselno priključite še doživljenjsko rento v primeru invalidnosti. Te se lahko sklenejo v primeru 35% ali 50% trajne invalidnosti.

Cela družina na eni polici

Izkoristite ugodnosti in prihranite pri premiji s sklenitvijo družinskega zavarovanje. Tako si zagotovite visoka kritja za celo polico in popust pri premiji. V določenih primerih pa tudi dodatne ugodnosti. Preverite podrobnosti na družinsko nezgodno zavarovanje.

Izračun za nezgodno zavarovanje otrok

Za izračun izpolnite spodnji obrazec. Označite individualno zavarovanje in pri vpisu podatkov vpišite njegovo ime(na) in datum rojstva.

  Za izračun izpolnite spodnje podatke

  1. Kakšno nezgodno zavarovanje želite?
  DružinskoIndividualno, otrok, motoristiPartnersko
  2. Kakšna kritja želite?
  Izberite zavarovalno vsoto za kritja, ki jih želite.
  Trajna invalidnost:

  Nezgodna smrt:

  Bolnišnični dan:

  Za nadaljevanje pritisnite gumb Naprej.

  3. Vpišite zavarovane osebe
  Vpišite ime in priimek, datum rojstva in poklic/delo, ki ga oseba opravlja za VSE osebe, ki jih želite zavarovati.

  4. Kontaktni podatki
  Vpišite vaše podatke, da vam pošljemo izračun.

  Preverite podatke in pritisnite Pošlji.

  Zavarovanje za nezgodno smrt od 14. leta naprej

  Po zakonu se otrok do 14. leta starosti ne more zavarovati za primer nezgodne smrti.

  Tudi v primeru, ko sklete družinsko nezgodno zavarovovanje in je nezgodna smrt v paketu, le-to ne velja za otroke mlajše od 14 let.

  Pogosta napaka pri sklepanju nezgodnega zavarovanja otrok

  Nezgodno zavarovanje otrok sklepamo veliko krat v mesecu septembru, ko se začne šola, zavarovalnice pa v tem času posebej izpostavijo to obliko zavarovanje.

  Z oblikovanjem paketov naredijo na prvi pogled zavarovanja zelo obsežna, premije pa so običajno nizke. Vsaj tiste osnovne.

  Kljub temu vam priporočamo, da se o željenih in potrebnih kritjih posvetujete s strokovnjakom in izberete kritja, ki so za vas pomembna ter na teh sklenete primerno visoke zavarovalne vsote.

  Ali je smiselno skleniti nezgodno zavarovanje z dnevno odškodnino 1€?

  nezgodno zavarovanje otrok