Sodobne tehnologije vam omogočajo sklenitev nezgodnega zavarovanja preko spleta. To ima nekaj prednosti in tudi nekaj možnih slabosti.

Brez osebne prisotnosti imamo dva možna načina sklenitve:

  • popolnoma avtomatiziran
  • sklenitev in podpis police preko emaila ali telefona

Pa je to res dober način sklenitve?

Tukaj vam bomo predstavili obe možnosti in vas opozorili na nevarnosti, da se jim lahko izognete.

nezgodno zavarovanje preko spleta

Avtomatizirana sklenitev preko spleta

V tem primeru gre za popolnoma samostojno sklenitev nezgodnega zavarovanja preko spletne strani zavarovalnice ali zavarovalne agencije.

Pri tem stranka sama vnese vse podatke, izbere kritja, potrdi in podpiše polico.

Kljub temu, da to zveni zelo mamljivo, se moramo zavedati nevarnosti, ki iz tega izhajajo. V praksi se namreč zelo pogosto dogaja, da nam določena kritja niso dovolj dobro poznana oz. si jih lahko razlagamo drugače, ko je to opisano v splošnih pogojih za nezgodno zavarovanje.

Z avtomatsko sklenitvijo preko spleta pride do sklenitve po splošnih pogojih in če teh razlik ne poznamo/opazimo, smo lahko sklenili zavarovanje z drugačnimi pričakovanji. Ob nastanku škode pa lahko te razlike vplivajo na izplačilo zavarovalnine.

Prednost takšne sklenitve je možnost sklenitve kadarkoli in od kjerkoli.

Sklenitev preko spleta s pomočjo zavarovalnega zastopnika

Na drugi strani pa imamo prav tako enostaven način sklepanja preko spleta s pomočjo zavarovalnega zastopnika.

  1. Izpolnite obrazec za informativni izračun na spletni strani, pošljete zastopniku email ali ga pokličete po telefonu (nas lahko pokličete na 040 564 462) in mu sporočite svoje želje.
  2. Zastopnik vam pripravi informativno ponudbo in vam jo pošlje na email ali vas pokliče ter  vam vsako postavko na kratko razloži (odvisno od vaših vprašanj in željenih kritij).
  3. Zastopnik vam pripravi končno polico in vam jo pošlje na email v podpis ali jo podpišete s pomočjo oddaljenega podpisa kar na telefonu.

Slabost takšne sklenitve je, da takšnega nezgodnega zavarovanja ne morete skleniti kadarkoli, ampak se morate z zastopnikom uskladiti in običajno izmenjati dva do tri klice ali emaile.

Glede na to, da se zavarovanje sklepa enkrat za obdobje 10 let, to niti ni tako velika slabost.

Prednosti je na drugi strani kar nekaj:

  • Razlaga vseh kritij, nevarnosti in posebnosti nezgodnega zavarovanja v ponudbi.
  • Primerjava različnih zavarovalnic glede na vaše želje
  • Primerjava cen za določena kritja
  • Priporočila zavarovalnega zastopnika
  • Hitra sklenitev preko emaila ali oddaljenega podpisa.

Ravno zaradi tega v naši zavarovalni agenciji zagovarjamo oddaljeno sklenitev in ne avtomatizirane.

Na tak način vam čim bolj prilagodimo nezgodno zavarovanje, da ustreza vašim željam, odgovorimo na morebitna vprašanja glede kritij in nevarnosti ter vam omogočimo oddaljen podpis.

Kako naprej?

Kliknite spodaj, da izpolnite informativni izračun, nam pošljite email ali nas pokličite.

Na spletno stran smo dodali dve novi podstrani, kjer lahko najdete informacije za:

Zraven individualnega sklepanja so to najpogostejše oblike nezgodnega zavarovanja, ki ji sklepamo.

Družinsko nezgodno zavarovanje je smiselno urediti z namenom zaščite celotne družine na eni polici. S tem si lahko zagotovimo visoka kritja ter pri nekaterih zavarovalnicah pridobimo še kakšno dodatno ugodnost ob njeni sklenitvi.

Za otroke je pogosta sklenitev ob začetku šolskega leta, saj se takrat poveča oglaševanje teh vrst zavarovanj. Kljub temu bi vam ob tem svetovali, da dobro razmislite o kritjih in raje sklenete nezgodno zavarovanje za kritja, ki so pomembna s primerno visoko zavarovalno vsoto. Takšno zavarovanje bo veliko bolj kvalitetno, kot hitre rešitve v obliki paketov z nizkimi zavarovalnimi vsotami.

Izračun

Za obe obliki nezgodnih zavarovanj vam pripravimo tudi brezplačen informativni izračun.

Pri tem bodite pozorni, da pravilno izpolnite podatke. Še posebej pri družinskem zavarovanju je potrebno, da navedete vse podatke o vseh družinskih članih. Tako vam bomo v izračunu lahko zajeli vse osebe in izračunali celotno ceno.

Na strani Kritja smo opisali najpogostejša kritja, ki jih sklepamo pri nezgodnem zavarovanju.

Pri tem je potrebno upoštevati, da lahko izberemo posamezna kritja z različnimi zavarovalnimi vsotami.

Višina je sicer odvisna od posameznika, vendar običajno priporočamo zelo visoko kritje za trajno invalidnosti, ostala kritja pa glede na potrebe in želje.

Če želite preveriti, kakšna bi bila cena za nezgodno zavarovanje, lahko na prvi strani naročite informativni izračun in pripravili ga bomo po vaših željah. Izpolnite ga in preverite ceno za nezgodno zavarovanje.

Aktualne novice in članke najdete v kategoriji Nezgoda.